Sanovnik blato – Šta znači sanjati blato?

Ukoliko ste u skorije vreme videli neko blato ili ako ste se isprljali u blatu, moguće je da je to ostavilo na vas neki utisak i da će se reflektovati u vašem snu. U tom slučaju ne morate tražiti simboliku tog sna, jer on predstavlja samo odraz svega onoga što se dešava na javi.

Međutim, ponekad snovi o blatu mogu imati i svoju sopstvenu simboliku, koja može biti i pozitivna i negativna. Kakvo će značenje imati san u kojem se blato javlja kao motiv zavisi od toga u kakvoj ste situaciji sanjali blato.

Da li blato u snu kao i u stvarnom životu simboliše prljavštinu i nered ili ima sasvim drugo značenje? Značenje vašeg sna o blatu zavisi od toga da li ste samo videli blato u snu ili ste hodali po njemu, da li ste upali u blato, da li vam je odeća bila uprljana blatom, da li ste se valjali u blatu ili ste možda neuprljani izašli iz njega. Sve su ovo moguće situacije u kojima možete sanjati blato i koje će odrediti značenje i simboliku vašeg sna. Prema nekim tumačenjima, blato u snu ukazuje na razne teškoće i iskušenja koja vas očekuju.

Sada ćete videti neke od snova u kojima se javlja blato i videćete kako se ti snovi tumače. Kasnije će vam sigurno biti mnogo lakše da sami protumačite neki sličan san u kojem se blato javi kao glavni motiv.

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati blato?

Sanjati kako vidite blato. Ako ste sanjali blato, taj san znači da ćete imati određene probleme na poslovnom planu. Moguće je da ćete biti u opasnosti da izgubite poziciju za koju ste se tako dugo borili i da ćete imati problema sa šefom. Osim toga, moguće je da će vam se i kolege suprotstaviti i da će želeti da vam napakoste. Moraćete mnogo da se potrudite kako biste održali svoju poziciju na poslu i kako biste i dalje radili tu. Zato se često značenje ovog sna u sanovniku definiše kao borba za opstanak.

Osim toga, blato u snu može da bude simbol za ,,prljave” ljude koji se nalaze u vašem okruženju, odnosno za sve one koji vam se predstavljaju kao prijatelji a rade vam iza leđa. Pokušajte da analizirate u svojoj glavi ko bi to mogao da bude i u koga sumnjate da bi vam mogao naneti zlo i što pre se rešite takvog ,,prijatelja”.

Sanjati da hodate po blatu. Ako ste u snu hodali po blatu, onda taj san ima lošu simboliku i ukazuje na to da ćete doživeti razočaranje od strane neke bliske osobe. Moguće je da je u pitanju neki blizak prijatelj ili neka druga bliska osoba, pa možda čak i neko iz vaše porodice.

Sanjati da neko drugi hoda po blatu. Ako ste sanjali kako neko drugi hoda po blatu, to je onda znak da ćete u skorije vreme biti predmet nečijeg ogovaranja. Neko će pričati laži o vama i vi ćete se naći u jako neprijatnoj situaciji. Moguće je da će u pitanju biti neka osoba koja vam se sve vreme predstavljala kao prijatelj. Upravo zbog toga ovaj san treba da vam posluži kao opomena da vodite računa o tome kome verujete i sa kim se družite.

Sanjati blato na svojoj odeći. Ako ste sanjali kako se blato nalazi na vašoj odeći, vi se na neki način osećate ugroženo i osramoćeno pred drugim ljudima. Moguće je da imate lošu reputaciju u društvu i zbog toga se osećate jako neprijatno. Razmislite šta bi moglo biti uzrok toga i pokušajte da ispravite svoje loše ponašanje ili navike kako biste popravili svoju reputaciju.

loading...

Sanjati kako ste umazani blatom. Ako ste u snu bili umazani blatom, to je onda jasan znak da ste vi preokupirani i preopterećeni obavezama u realnom životu. Naime, vi ste toliko iscrpljeni da više ne možete pravilno da funkcionišete. Ovaj san bi trebalo da vas podstakne da malo više mislite na sebe i na svoje zdravlje. Vama je što pre potreban odmor, tako da ne bi bilo loše da isplanirate neki vikend u prirodi gde možete otići sami ili sa svojom porodicom. Sanjarica vam savetuje da se opustite i da napunite baterije negde daleko od svakodnevne sredine, kako biste kasnije bili spremni da nastavite da radite jednakim intenzitetom.

Sanjati da skidate blato sa sebe. Ako ste u snu skidali sa sebe blato, taj san simboliše vašu snagu i odlučnost da očuvate svoju čast i dostojanstvo iako će mnogi u vašem okruženju pokušati da vas ponize i da ukaljaju vaš ugled u društvu. Vi ćete imati sreće i uspećete na vreme da sprečite određene osobe da vam napakoste. Sa druge strane, bićete verovatno jako razočarani kada budete saznali da osobe koje su vam se predstavljale kao prijatelji žele da vam naude.

Sanjati da ste upali u blato. Ukoliko ste u vašem snu videli sebe kako upadate u blato, taj san može probuditi u vama neprijatne emocije, ali ne treba da brinete. Ovaj san ima pozitivnu simboliku i najavljuje vam neki novčani dobitak u skorije vreme. Alternativno, san u kojem upadate u blato može da bude i predznak za jedno zanimljivo upoznavanje u predstojećem periodu. Vrlo je moguće da ćete upoznati osobu koja će postati jako važan deo vašeg života, a moguće je čak da se radi o partneru sa kojim ćete ostati do kraja života.

Naravno, postoje i drugačija tumačenja sna u kojem upadate u blato. Ovaj san može ukazivati i na vašu brigu o budućnosti jer vi se jako plašite onoga što dolazi, bilo da je u pitanju posao, škola ili ljubav. Možda niste sigurni koju školu treba da upišete ili kojim poslom žeite da se bavite u budućnosti. Naš savet je da ne budete brzopleti već da uvek smireno razmislite pre nego što odlučite nešto što je vezano za vašu budućnost. Opustite se i videćete da ćete iz ove situacije izaći mnogo jači nego što ste bili.

Sanjati da se valjate u blatu. Ako ste se u svom snu valjali u blatu, onda je to znak da vas u narednom periodu očekuju veći finansijski problemi. Moguće je da ćete se jako zadužiti negde i da kasnije nećete moći da vratite taj novac.

Sanjati kako ste izašli iz blata čisti. Ako ste u snu videli kako ste iz blata izašli potpuno čisti, to je dobar znak. Iako vam se trenutna situacija čini teška i muče vas razni problemi, vi ćete ipak uspeti sve to da rešite i da izađete kao pobednik. Zato nema potrebe da brinete jer za vas dolazi srećan i uspešan period.

Sanjati kako vam je blato u ruci. Ako ste sanjali kako vam je blato u ruci, to je dobar znak. U periodu koji dolazi imaćete veći novčani dobitak, tako da vam savetujemo da počnete da igrate loto ili neku drugu igru na sreću.

Sanjati da bacate blato. Ukoliko ste sanjali kako okolo bacate blato, to je znak da bi trebalo da budete oprezniji u narednom periodu i da se čuvate mogućih povreda.

Sanjati da vam je blato u džepovima. Ukoliko ste sanjali kako vam se blato nalazi u džepovima, to je dobar znak. U periodu koji dolazi vi ćete doživeti veliko bogatstvo i vaša finansijska situacija će biti izuzetno dobra.

Ovo bi bili neki od uobičajenih snova u kojima se blato javlja kao dominantan motiv. Videli ste da ovi snovi mogu da imaju i pozitivnu i negativnu simboliku, zavisno od ostalih okolnosti i detalja u snu.

Kao što ste videli, nije dovoljno samo analizirati blato kao dominantan motiv, već povezati i sve ostale motive koji se javljaju u snu. Samo tako možete otkriti pravu simboliku vašeg sna i protumačiti ga na pravi način.

Međutim, kao što smo rekli, nekada se može desiti da vaš san nema nikakvu posebnu simboliku, a to se dešava ukoliko ste na javi doživeli nešto vezano za blato koje predstavlja glavni motiv u snu. Poznato je da su naši snovi često samo odraz onoga što se dešava u realnom životu, tako da se ne morate truditi da protumačite svoj san u tom slučaju. Normalno je da sanjamo sve ono što nam se svakodnevno dešava i sa čim dolazimo u dodir.

Ipak, ako niste imali nikakve veze sa blatom u skorije vreme, ako niste videli blato niti obraćali pažnju na njega, onda vam verovatno blato u snu prenosi neku važnu poruku, pa ne bi trebalo da ignorišete taj san.

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio od koristi i da vam sada neće biti problem da protumačite bilo kakav san u kojem se blato pojavi kao motiv.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivih tumačenja: