Sanovnik bolest – Šta znači sanjati bolest?

Ukoliko imate nekih zdravstvenih problema u realnom životu ili ako neka vama bliska osoba boluje od neke bolesti, moguće je da će bolest kao dominantan motiv da se pojavi u vašem snu. U tom slučaju vaš san o bolesti odražava samo realna dešavanja na javi i najverovatnije nema nikakvu simboliku.

Međutim, snovi o bolesti nekada mogu da imaju različito značenje i simboliku. Pre nego što počnete da tumačite svoj san o bolesti, važno je da uzmete u obzir sve detalje koje ste videli u snu i takođe kontekst samog sna. Jedino tako možete pravilno protumačiti svoj san jer veoma je važno u kojoj situaciji ste sanjali bolest i koje su se još okolnosti pojavile u vašem snu.

Prema nekim tumačenjima, bolest u snu predstavlja neko upozorenje i najavljuje loš period koji je pred vama. Osim toga, bolest može biti i simbol siromaštva i sramote koju ćete uskoro doživeti. Ipak, tačno značenje sna o bolesti će zavisiti od toga da li ste sanjali kako vi imate bolest ili kako je bolesna neka druga osoba, da li je u pitanju osoba koju poznajete ili nepoznata osoba, da li ste sanjali neku tešku bolest ili kako ste ozdravili nakon dužeg vremena itd.

U nastavku teksta ćete videti neke od najčešćih snova o bolesti i videćete kako se ti snovi tumače. Kasnije će vam sigurno mnogo lakše biti da sami protumačite neke slične snove o bolesti.

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati bolest?

Sanjati da vi imate neku bolest. Ako sanjate kako vi imate neku bolest, taj san može biti prosto samo opomena da posetite lekara i da prekontrolišete svoje zdravlje. Međutim, mnogo češće je simbolika ovog sna drugačija.

Sanjati svoju sopstvenu bolest uglavnom ukazuje na odnos koji imate sa ljudima u vašem okruženju. Ovaj san vas upozorava da razmislite šta to nije dobro u komunikaciji koju imate sa drugima i šta je to što vas muči i opterećuje. Vreme je da se suočite sa svojim problemima i da malo sredite svoj život.

Postoje i drugačija tumačenja vezana za ovaj san. Naime, prema nekim tumačenjima, san u kojem vidite da vi imate bolest ukazuje na vaše ciljeve i planove kojima ćete se u budućnosti u potpunosti posvetiti. Biće dosta prepreka i izazova, ali vi ćete biti toliko odlučni da vas ništa ne može poremetiti.

Sanjati da ste baš teško bolesni. Ukoliko u snu vidite da ste baš teško bolesni, onda taj san znači da ćete u budućem periodu doživeti neke nezgode i da ćete se naći u lošoj situaciji. Pre svega, to se odnosi na vašu materijalnu situaciju. Moguće je da ćete se jako zadužiti i da ćete biti opterećeni tim dugovima koje dugo nećete moći da izmirite. Celokupna situacija se može odraziti i na vaše zdravlje, tako da se savetuje dodatan oprez u periodu koji je pred vama.

Sanjati da je bolesna neka druga osoba. Ako sanjate kako je bolesna neka druga osoba, onda će simbolika tog sna zavisiti od činjenice da li tu osobu poznajete na javi ili je u pitanju neka nepoznata osoba. Ako sanjate da je bolesna osoba koju zaista poznajete u stvarnom životu, onda to samo znači da se vi jako brinete za tu osobu i da vam ona mnogo znači. Vi se takođe verovatno plašite da toj osobi ne učinite nešto loše i da je ne povredite.

loading...

Međutim, ukoliko sanjate da je bolesna neka osoba koju ne poznajete, onda je to znak da vas neki problem jako muči već duže vreme. Vi se ne osećate dovoljno sigurno u stvarnom životu i osećate negativnu energiju svuda oko vas. Pod stresom ste, a to se može odraziti i na vaše zdravstveno stanje. Niste zadovoljni trenutnom situacijom, a ovaj san bi trebalo da vas podstakne da pokušate da promenite nešto u svom životu.

Sanjati rak, leukemiju i neke zarazne bolesti. Ako sanjate rak, leukemiju i neke zarazne bolesti, taj san znači da se vi jako brinete za neku osobu u vašem okruženju. Vi samo želite da ta osoba bude dobro i da joj se nikada ne dogodi ništa loše.

Međutim, ukoliko zaista imate neku od spomenutih bolesti, onda je ovaj san samo znak da vas grize savest zbog nečega što ste u prošlosti učinili. Vi imate osećaj krivice i teško vam je da živite sa tim. Preispitajte se šta bi to moglo da bude i kako možete da ispravite stvari i da se oslobodite lošeg osećaja koji vas muči.

Sanjati ozdravljenje nakon duže bolesti. Ako sanjate ozdravljenje nakon duže bolesti, to je onda znak da će se u predstojećem periodu dogoditi mnogo toga lepog. Čak je moguće da ćete raskinuti vezu u kojoj ste trenutno, ali time ćete osetiti veliko olakšanje jer ta veza vam sada predstavlja samo teret. Sve u svemu, imaćete dosta uspeha na ljubavnom, ali i na poslovnom planu, tako da možete da se opustite i da uživate u svemu onome što vas očekuje u budućnosti.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivih tumačenja: