Sanovnik dete – Šta znači sanjati decu?

Dete je čest motiv u snovima, bilo da sanjate svoje dete ili decu uopšte. Simbolika ovih snova je u većini slučajeva pozitivna, a tumačenja snova o deci mogu biti različita. Da biste otkrili pravu simboliku svog sna o detetu, važno je da pokušate da se prisetite što više detalja iz svog sna. Važno je da se setite u kojoj situaciji ste sanjali dete i kakve emocije ste u toku sna osetili.

Deca u snovima su često simbol naših neispunjenih želja, ali i čistote, nevinosti i bezbrižnosti. Sanjati dete može da ima različitu simboliku, zavisno od toga da li ste sanjali svoje sopstveno dete ili tuđe dete, da li ste sanjali kako se deca svađaju, kako ste izgubili dete, kako ne uspevate da ga pronađete ili ste možda čak sebe videli kao dete. To su samo neke od mogućih situacija koje se mogu javiti u vašem snu u kojem dominira motiv deteta.

U nastavku ćete videti neke od snova o detetu, odnosno o deci, i videćete kako te snove treba tumačiti.

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati decu?

Sanjati svoje sopstveno dete. Ako sanjate svoje sopstveno dete, onda će simbolika sna zavisiti od situacije na javi, odnosno od toga da li zaista imate dete ili ga nemate u stvarnom životu.

Ukoliko sanjate svoje sopstveno dete koje zaista imate na javi, onda ovaj san odražava samo vašu roditeljsku zabrinutost za dete i vašu posvećenost njemu. Normalna je pojava da roditelji sanjaju svoju decu, jer to samo znači da su uvek tu za njih.

Međutim, značenje sna se razlikuje ako sanjate svoje dete, a pritom nemate dete u stvarnom životu. Onda je ovaj san samo refleksija vaše želje da budete roditelj. Moguće je i da u skorije vreme očekujete prinovu, tako da se vaša želja i iščekivanje reflektuju u snu.

Sanjati kako ste izgubili dete. Ukoliko ste sanjali kako ste izgubili dete, onda je to znak da ste vi izgubili nadu što se tiče neke stavke u vašem životu. Moguće je da je u pitanju i neki poslovni projekat koji ne teče po planu.

Sanjati da ste zaboravili dete negde. Ako ste sanjali kako ste negde zaboravili svoje dete, taj san znači da vi imate jako puno obaveza na javi i da ste stalno pod stresom. Ovaj san bi trebalo da vas opomene da malo usporite i da nađete vremena za sebe i svoje najbliže.

Sanjati da ne možete da pronađete svoje dete. Ako sanjate da ne uspevate da pronađete svoje dete, onda ovaj san znači da vi trenutno prolazite kroz period kada se preispitujete da li ste svom detetu pružili sve i da li je ono srećno i zadovoljno. Zapravo, vi niste sigurni da li se dobro snalazite u svojoj roditeljskoj ulozi i stalno imate strah da bi nešto vašem detetu moglo da zafali. Ma koliko da se trudite i da pružate svom detetu, vi uvek osećate neki pritisak i mislite da to što pružate svom detetu nije dovoljno. Istu simboliku ima i san u kojem ne uspevate da pomognete svom detetu u nevolji.

loading...

Sanjati da ste spasili dete. Ukoliko sanjate da ste spasili dete, onda je to znak da vi pokušavate da spasite određeni deo sebe, odnosno da održite neke svoje osobine i stavove koji se sve više gube.

Sanjati da ste odvojeni od svog deteta. Ako sanjate kako ste na neki način odvojeni od svog deteta, onda je to simbol ličnog neuspeha. Uprkos vašim naporima i trudu, najverovatnije nećete uspeti da završite ono što ste naumili i doživećete poraz.

Sanjati da imate mnogo dece. Ako ste sanjali kako imate mnogo dece, značenje tog sna zavisi od toga koliko zaista dece imate na javi. Ako ste sanjali da imate više dece nego što stvarno imate, onda je to znak da ćete u budućem periodu na pravi način iskoristiti svoje talente i kreativnu energiju. Vi imate tako puno potencijala i talenata koje ste držali skrivene u sebi.

Sanjati svoje odraslo dete kao malo. Ukoliko se desi da sanjate svoje dete koje je već odraslo kao neko malo dete, onda je to znak da vi i dalje pokušavate da imate potpunu kontrolu nad svojim detetom.

Sanjati nečije tuđe dete. Ako sanjate nečije tuđe dete, taj san ima pozitivnu simboliku i najavljuje lepa dešavanja koja možete očekivati u skorije vreme. Zapravo, moguće je da ćete u predstojećem periodu doživeti neko iznenađenje i da ćete se jako obradovati nečemu. Očekuje vas jako uspešan period pun veselih momenata, tako da nema potrebe da brinete o bilo čemu.

Sanjati kako dete pada. San u kojem ste videli neko dete kako pada predstavlja simbol izgubljene nevinosti.

Sanjati da se deca svađaju. Svađa dece u snu znači da ste vi u sukobu sami sa sobom. Ovaj san simboliše vaše unutrašnje borbe, odnosno podeljenost između vaših želja i osećaja morala.

Sanjati da deca ne znaju ko ste vi. Ukoliko ste sanjali da vas deca gledaju a da pritom ne znaju ko ste vi, onda je to znak da u sebi imate neki talenat koji još uvek niste iskoristili.

Sanjati da ste vi dete. Ukoliko sanjate da ste vi dete, taj san samo reflektuje vašu podsvesnu potrebu da ponovo osetite toplinu i bezbrižnost koje ste imali u detinjstvu. Osim toga, moguće je da vi u sebi krijete dete koje često priželjkuje da bude oslobođeno, pa se može desiti da se nekada ponašate nezrelo. Okolina smatra da treba da se uozbiljite i da preuzmete određene odgovornosti, a vi jednostavno u svemu imate dečji pristup i naivnost i teško vam pada da se nosite za ozbiljnim životnim situacijama.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivih tumačenja: