Sanovnik kosa – Šta znači sanjati kosu?

Ako ste možda u skorije vreme šišali kosu ili ako ste pravili neku posebnu frizuru, moguće je da je to ostavilo utisak na vas i da će se reflektovati u vašem snu. Ako je to slučaj i sa vama, onda nije potrebno da tražite simboliku vašeg sna o kosi.

Međutim, snovi u kojima je kosa glavni motiv nekada mogu imati određenu simboliku i značenje. Prema većini tumačenja, kosa u snovima predstavlja probleme i brige koje možete očekivati u periodu koji dolazi. Osim toga, kosa u snovima se smatra simbolom ženstvenosti, odnosno muževnosti, kao i strasti, želje i čežnje.

Međutim, važno je da pokušate da se prisetite što više stvari koje ste videli u snu jer jedino tako možete otkriti tačnu simboliku vašeg sna. Značenje sna će zavisiti od toga da li sanjate dugu ili kratku kosu, da li je kosa u vašem snu bila vaša ili tuđa, da li ste možda sanjali opalu ili veštačku kosu itd. Sve su ovo moguće situacije koje se mogu pojaviti u vašem snu i uticati na njegovo značenje.

Sada ćete videti koji su to snovi o kosi i kakvu simboliku oni imaju. Kada pročitate ovaj tekst, sigurni smo da ćete moći mnogo jednostavnije i lakše da protumačite bilo kakav san u kojem se kosa pojavi kao dominantan motiv.

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati kosu?

Sanjati dugu kosu. Ako ste u snu videli dugu kosu, značenje sna zavisi od toga da li je duga kosa u snu bila vaša ili od neke druge osobe. Ukoliko ste vi u snu imali dugu kosu, to je onda znak da vas muče velike brige u realnom životu. Vi imate mnogo problema koji se uglavnom tiču vaše finansijske situacije. Osim toga, moguće je da vas muče razni ljubavni problemi.

Ukoliko ste sanjali kako neka druga osoba ima dugu kosu, onda taj san opet ukazuje na brige i probleme, ali oni se ovoga puta odnose na osobu koju ste sanjali. Ako je u pitanju neka osoba koju poznajete na javi, onda je najverovatnije da brige i problemi očekuju baš tu osobu u budućem periodu. Sa druge strane, ako ste sanjali neku nepoznatu osobu sa dugom kosom, onda taj san nagoveštava da će neko u vašem okruženju imati probleme i brige, ali iz sna se ne može zaključiti tačno o kome se radi.

Sanjati kratku kosu. Značenje sna o kratkoj kosi ponovo zavisi od toga da li je kosa bila vaša ili tuđa. Ako ste sanjali kako vi imate kratku kosu, onda je to dobar znak. Ovaj san ima pozitivnu simboliku i ukazuje na to da ćete se vrlo brzo rešiti svih briga i problema koji su vas mučili već duže vreme. Za vas konačno dolazi bolje vreme kada će sve da krene uzlaznom putanjom u vašem životu. Brige i problemi će nestati, a vi ćete se osećati jako dobro. Imaćete uspeha kako na emotivnom i poslovnom, tako i na svim drugim životnim poljima.

Isto tako, ako ste sanjali kako neka druga osoba ima kratku kosu, to je onda opet dobar znak. Ta osoba će uspeti da se reši svih briga i problema koji su joj predstavljali teret i konačno će početi da živi normalno. Za osobu koju ste sanjali dolazi period uspeha, sreće i dobrog zdravlja.

Sanjati zamršenu kovrdžavu kosu. Ukoliko je kosa u vašem snu bila zamršena i kovrdžava, pa možemo reći i neuredna, onda taj san ukazuje na vašu emotivnu rastrojenost u sadašnjem trenutku. Vi se trenutno osećate jako izgubljeno i ne uspevate da rešite nijedan problem koji vas muči. Takođe, imate teškoće sa donošenjem nekih važnih životnih odluka.

loading...

Sanjati da skraćujete kosu. Postoje dva različita tumačenja ovog sna. Ako ste sanjali kako skraćujete svoju kosu, onda je to loš znak prema nekim tumačenjima. Moguće je da vaša snaga volje slabi i da vam zdravlje postaje ugroženo.

Međutim, druga tumačenja ovog sna kažu da skraćivanje kose ima pozitivnu simboliku i da ukazuje na to da ste vi rešili da promenite stil života i da ružne navike ostavite za sobom.

Sanjati odsečenu kosu. Ako je kosa u vašem snu bila odsečena, ako ste je držali u rukama ili možda videli na patosu, onda taj san ima pozitivnu simboliku. Zapravo, moguće je da će se na vašem putu do cilja pojaviti mnogobrojne prepreke, ali vi ćete uspeti da ih savladate i da izađete iz svega toga kao pobednik.

Prema nekim drugim tumačenjima koja se mogu naći u sanjarici, ovaj san ukazuje na to da ćete vi biti i emotivno rasterećeni i da će nestati sve brige i problemi koji su vas mučili.

Sanjati kako gubite kosu. Ako ste sanjali kako gubite kosu, onda taj san simboliše vaš strah od starenja i od toga da više nećete biti lepi i privlačni. Vi se osećate jako nesigurno i u duhovnom smislu i stalno se preispitujete. Savetujemo vam da počnete više da verujete u sebe.

Sanjati opalu kosu. Ako ste sanjali opalu kosu, značenje tog sna opet zavisi od toga da li ste sanjali da je kosa opala vama ili nekoj drugoj osobi. Ako ste sanjali kako je vama opala kosa, onda je to znak da ćete u budućem periodu imati određene zdravstvene tegobe i da ćete se osećati prilično loše. Osim toga, moguće je da ćete izgubiti nešto do čega vam je jako stalo, bilo da je u pitanju nešto od materijalne vrednosti ili neka osoba.

Sa druge strane, ako ste sanjali kako je kosa opala nekoj drugoj osobi, to je onda znak da će ta osoba imati probleme u predstojećem periodu, a ti problemi se verovatno tiču zdravstvenog stanja te osobe. Vi ćete biti svedok svih tih dešavanja i bićete jako zabrinuti za tu osobu. Moguće je i da će ta osoba doživeti neki veći gubitak u periodu koji dolazi. Najverovatnije će u pitanju biti osoba koja vam je bliska, tako da savetujemo da budete uz nju u svim teškim trenucima.

Sanjati kako češljate kosu. Ako ste sanjali kako češljate kosu, onda taj san simboliše vašu seksualnost i vašu želju da se dopadnete drugim ljudima. Takođe, ovaj san može ukazivati i na neke nove ideje i pozitivne promene koje vas očekuju u periodu koji je pred vama.

Sanjati drastične promene na kosi. Ako ste sanjali neke drastične promene na svojoj kosi, kao što su promena boje ili frizure, onda taj san simboliše vašu potrebu da promenite nešto u svom realnom životu. Zapravo, vi se trenutno osećate jako nezadovoljno i potrebno vam je nešto što bi vas pokrenulo i dalo vam snagu.

Sanjati veštačku kosu. Ako ste sanjali veštačku kosu na sebi, to je onda znak da vi zbog nečega na javi osećate sramotu i da pokušavate da prikrijete nešto od drugih ljudi. To se može ticati vašeg fizičkog aspekta ali i karaktera. Vi se jednostavno ne osećate lepo u situaciji u kojoj se trenutno nalazite i nije vam prijatno u društvu ljudi iz vašeg okruženja.

Naravno, značenje sna se razlikuje ukoliko ste sanjali kako neka druga osoba ima veštačku kosu. U tom slučaju, ovaj san znači da vi niste sigurni da je ta osoba iskrena prema vama. Vi mislite da se ta osoba lažno predstavlja i još uvek ne možete jasno da definišete vaš međusobni odnos. Pokušajte da analizirate o kome se radi i da sagledate stvari iz malo drugačijeg ugla. Možda vam to pomogne da otkrijete sa kakvom osobom zaista imate posla.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivih tumačenja: