Sanovnik mačka – Šta znači sanjati mačku?

Da li ste nekada sanjali mačku? Kakve emocije je taj san probudio u vama? Da li ste pomislili da mačka može imati neku simboliku u vašem snu? Ovo su pitanja na koja treba da odgovorite pre nego što počnete sa čitanjem ovog teksta.

U ovom tekstu bavićemo se snovima u kojima se mačka javlja kao dominantan motiv. Ovi snovi su dosta česti i mogu imati različita značenja i simboliku. Prema nekim tumačenjima, mačka u snovima je simbol kreativnosti, moći, ali i ženstvenosti. Osim toga, mačka može da simboliše izdaju i prevaru koju ćete doživeti u bliskoj budućnosti. Neka druga tumačenja kažu da mačka predstavlja simbol loše sreće.

Simbolika ovih snova zavisi ne samo od mačke kao glavnog motiva, već i od mnogih drugih detalja i okolnosti koje se pojavljuju u vašem snu. Najbolje bi bilo da se setite što više stvari koje ste u snu videli, kako biste san protumačili onako kako treba.

Značenje sna o mački se razlikuje u zavisnosti od toga u kojoj situaciji ste sanjali mačku. Da li je mačka spavala u vašem snu ili se umljivala? Da li ste sanjali mačku koja prede ili koja beži od vas? Možda je mačka u vašem snu bila bolesna ili je čak uginula. Sve su ovo moguće situacije u kojima možete sanjati mačku i svaki od ovih snova ima drugačije značenje.

Sada ćete da vidite kako se tumače neki od snova u kojima vidite mačku. Imajte na umu da tumačenje snova o mačkama nekada može zavisiti i od toga da li ste ljubitelj mačaka ili ne volite ovu vrstu kućnih ljubimaca.

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati mačku?

Sanjati da vidite mačku. Ukoliko ste u snu samo videli mačku, taj san znači da ćete u narednom periodu imati neke neplanirane troškove. Moguće je da ćete se previše razbacivati novcem i trošiti ga na gluposti, zbog čega kasnije možete upasti u finansijsku krizu. Ovaj san vas upozorava da malo štedite novac i da ulažete novac u nešto vredno i kvalitetno.

Sanjati kako mačka prede ili spava. Ako ste sanjali kako mačka prede ili spava, onda je to dobar znak. Vi trenutno prolazite kroz jako povoljan životni period kada vam sve ide od ruke. Osećate se sigurno i nemate nijedan razlog za brigu. Ovaj san vam nagoveštava da će period uspeha, mira i harmonije i dalje vladati u vašem životu i u životu vaše porodice. Vaši odnosi sa ukućanima će biti bolji nego ikada, poslovi će vam ići od ruke, a i u ljubavi ćete biti srećni i zadovoljni.

Sanjati kako se mačka umiljava. Ako ste u snu videli mačku koja se umiljava, taj san opet ima pozitivnu simboliku. Prema većini tumačenja, ovaj san ukazuje na to da ste okruženi ljudima koji su vam verni i odani. Vi ste srećna osoba jer imate zaista iskrene prijatelje na koje uvek možete da se oslonite.

Sanjati agresivnu mačku. Ako je mačka u vašem snu bila agresivna i ako je pokušala da vas ogrebe ili ujede, onda to nije dobar znak. Ovaj san ukazuje na neke neprijatne situacije koje vas očekuju u budućnosti. Verovatno ćete ući u konflikt sa nekim, a moguća je i svađa sa veoma bliskom osobom. Najverovatnije ćete biti povređeni onim što draga osoba izgovori i uradi. Ovaj san bi trebalo da vam bude kao neka vrsta pripreme za lošu situaciju koja dolazi. Bićete jako razočarani u periodu koji je pred vama i dugo će vam trebati da ponovo sa tom osobom budete u dobrim odnosima.

loading...

Sanjati da vas je mačka ugrizla. Ugriz mačke se u snovima tumači kao frustracija i nervoza kada je u pitanju posao. Najverovatnije imate probleme na poslovnom planu, što se reflektuje u ovom snu. Prema nekim drugim tumačenjima, kada vas mačka ugrize u snu, to znači da će neko od vas pokušati da uzme sve, a da vam ništa ne da zauzvrat. To se može odnositi kako na partnera i ljubavnu vezu, tako i na prijatelje, poslovne saradnike itd.

Sanjati ogrebotine od mačke. Ako ste u snu jasno videli ogrebotine koje vam je mačka napravila, onda je to jako loš predznak. Ovaj san znači da ćete emotivno biti jako povređeni i da za vas dolazi period tuge i patnje. Najverovatnije će vas povrediti voljena osoba, a moguće je i da to bude neko od članova vaše porodice.

Sanjati kako se plašite mačke. Ako ste sanjali kako se plašite mačke, onda taj san simboliše vaš strah kada su u pitanju određene ženske osobe. Vi smatrate da vam neka ženska osoba u okruženju ne želi dobro, a ovaj san bi mogao biti upozorenje za vas da se distancirate od te ženske osobe.

Sanjati kako mačka beži od vas. Ako je u snu mačka bežala od vas, to je znak da se vi na javi osećate jako sputano i da imate potrebu da postanete samostalni. Osim toga, vi imate potrebu da javno iskažete svoje mišljenje bez straha da će vas neko kritikovati ili osuditi. Moguće je da vi nemate dovoljno hrabrosti da se pred drugima pokažete u pravom svetlu i zato se uvek držite po strani. Konstantno vas članovi vaše porodice ali i kolege pritiskaju i nameću vam svoje mišljenje, tako da vi jednostavno nemate priliku da iskažete svoje stavove i da sami donesete važne odluke. Ovaj san neka vam bude podsticaj da se konačno osamostalite i da uzmete život u svoje ruke.

Postoje i drugačija tumačenja vezana za ovaj san. Naime, sanjarica takođe tumači ovaj san kao vašu potrebu da izađete iz emotivne veze u kojoj se trenutno nalazite i u kojoj se osećate jako sputano. Vi niste srećni u toj vezi i potrebna vam je sloboda. Ukoliko je to zaista slučaj sa vama, najbolje bi bilo da ovaj san shvatite kao opomenu da razmislite o svojoj emotivnoj vezi i o tome da li vam ona još uvek prija.

Sanjati belu mačku. Bela mačka u snu predstavlja simbol loše sreće. Pred vama je težak period kada ćete morati da se suočite sa brojnim problemima i brigama.

Sanjati crnu mačku. Crna mačka u snu ukazuje na to da vi nemate dovoljno vere u sebe. Ovaj san bi trebalo da vam bude opomena da počnete da koristite sve svoje potencijale. Ukoliko vas je crna mačka grizla u snu, onda je to znak da treba da se vodite intuicijom i da ne treba da je potiskujete i ignorišete.

Osim toga, crna mačka u snu vam nagoveštava da nema razloga da brinete i da ne treba da budete toliko sujeverni.

Sanjati šarenu mačku. Ako ste sanjali šarenu mačku, onda je to znak da će vas izdati neka osoba koja se nalazi u vašem okruženju.

Sanjati bolesnu mačku. Ako je mačka u vašem snu bila bolesna, onda je to znak da vi sumnjate u svog partnera ili u neku drugu blisku osobu. Vi smatrate da vam ta osoba ne pruža onoliko koliko vi njoj pružate i da nije u potpunosti iskrena prema vama.

Sa druge strane, ovaj san može da se tumači i obratno. To znači da vi osećate grižu savesti jer ste neiskreni prema osobi koja vam pruža ono najbolje od sebe.

Prema nekim drugim tumačenjima, san u kojem vidite bolesnu mačku može značiti da vi želite da se zbližite sa nekom osobom ili da obnovite kontakt sa osobom sa kojom se dugo niste čuli.

Sanjati da je mačka uginula. Ako je mačka u vašem snu uginula, onda taj san odražava vašu tugu i patnju zbog nečega što ste nedavno izgubili. Moguće je da ste izašli iz duge veze ili braka ili da ste izgubili prijatelja koji vam je mnogo značio. Takođe, san o uginuloj mački može da ukazuje i na to da su odnosi u vašoj porodici jako loši. Sve u svemu, ovaj san simboliše negativne emocije koje vas obuzimaju i koje će se nastaviti i u predstojećem periodu.

Sanjati da se mačke igraju. Ako su se mačke igrale u vašem snu, to simbolizuje vašu veselu prirodu i energičnost u stvarnom životu.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivih tumačenja: