Sanovnik majka, mama – Šta znači sanjati majku?

Snovi u kojima se majka javlja kao dominantan motiv spadaju u red veoma čestih snova. Ovi snovi mogu da imaju različita značenja, zavisno od toga na koji način ste sanjali majku i kakve emocije ste u toku sna osetili.

Prema većini tumačenja, snovi o majci ukazuju na bezbrižnost, toplinu i podršku koje vam nedostaju u budnom stanju. Osim toga, majka u snu simboliše zaštitu i oslonac, ali i brige i probleme koji vas u svakodnevnom životu muče. Da biste došli do prave simbolike vašeg sna o majci, važno je da se setite da li ste u snu sa majkom razgovarali, da li ste se sa njom svađali, da li vas je majka grlila, da li je plakala ili se smejala u vašem snu.

Osim toga, moguće je da sanjate kako vam majka umire ili da sanjate svoju pokojnu majku. Od svih tih okolnosti zavisiće i značenje i simbolika vašeg sna o majci.

U nastavku ovog teksta možete videti neke od uobičajenih snova o majci i kako se ti snovi tumače.

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati majku?

Sanjati da vidite majku. Ukoliko ste sanjali kako vidite majku, onda je to dobar znak. U skorije vreme ćete čuti lepe vesti o nekom članu porodice za kojeg ste bili jako zabrinuti, a sa kojim ste bili u lošim odnosima.

Sanjati da razgovarate sa majkom. Ako sanjate kako razgovarate sa majkom, onda je to znak da se vi na javi nalazite u nekoj dilemi i da biste voleli da čujete savet svoje majke u vezi sa tim pitanjem. Osim toga, ovaj san može da znači da vam je potrebna nečija pomoć da biste doneli odluku koja je od velike važnosti za vas. To ne mora biti pomoć majke nego neke druge bliske osobe u vašem okruženju.

Prema nekim drugim tumačenjima iz sanjarice, san u kojem razgovarate sa majkom znači da biste voleli da budete bliski sa svojom majkom kao što ste nekada bili. Moguće je da se sa odrastanjem i vaš odnos promenio i da ste postali malo udaljeniji. Vama zapravo nedostaje majčina toplina, podrška i bliskost koju ste imali ranije.

Sanjati da vas majka zove. Ako ste sanjali kako vas majka zove, onda je to znak da ste u proteklom periodu bili dosta neodgovorni i da niste uspeli da ispunite sve svoje obaveze i dužnosti. Ovaj san bi trebalo da vas motiviše da se malo više potrudite kako biste ostvarili svoje ciljeve.

Sanjati da se grlite sa majkom. Ako sanjate kako se grlite sa majkom, onda taj san simboliše vašu potrebu da se na nekoga u životu oslonite i da neko bude uvek tu za vas. Na javi se osećate jako nesigurno i fale vam pravi prijatelji. Moguće je da prolazite kroz dosta težak period u životu i da čeznete za tim da vam neko pruži pomoć i podršku.

loading...

Alternativno, san u kojem ste videli zagrljaj sa majkom može značiti i to da vam vaša majka zaista nedostaje. Ovi snovi su česti ukoliko zbog nekog razloga živite udaljeni od svoje majke.

Sanjati da se svađate sa majkom. Ukoliko sanjate da se svađate sa majkom, to je znak da vas neko jako pritiska u realnom životu. Vi ste preopterećeni nečim i fali vam sloboda. Drugi ljudi pokušavaju da upravljaju vama i da donose odluke umesto vas. Ovaj san bi trebalo da vas podstakne da konačno preuzmete kontrolu nad svojim životom i da se rešite uticaja drugih ljudi.

Sanjati da vaša majka plače. Ako ste sanjali kako vaša majka plače, taj san je odraz vašeg nezadovoljstva samim sobom. Naime, vi smatrate da niste postigli dovoljno u svom životu i zato osećate veliko nezadovoljstvo. Moguće je da na javi trenutno prolazite kroz jako težak period i da vas muče brige i problemi, pa zato imate i negativne misli.

Sanjati da se vaša majka smeje. Ukoliko ste sanjali svoju majku kako se smeje, to je dobar znak. Ovaj san simboliše vaše zadovoljstvo i sreću koju doživljavate u realnom životu. Pred vama je dosta lepih momenata i uspeha, tako da nema razloga da brinete za ono što u budućnosti dolazi.

Sanjati da vam je majka trudna. Ukoliko ste sanjali da vam je majka trudna, onda taj san ima pozitivnu simboliku. ovaj san znači da će se u skorije vreme u vama roditi neke nove ideje ili da ćete promeniti način života. Sve u svemu, očekuje vas niz pozitivnih promena, tako da možete da se opustite i uživate.

Sanjati da vam je majka bolesna. Ukoliko ste sanjali da vam je majka bolesna, taj san odražava samo vaš strah da ćete jednog dana izgubiti majku. Ovaj san bi trebalo da vam posluži kao priprema za nešto što se jednog dana mora dogoditi i što morate prihvatiti.

Sanjati da vam je majka umrla. Ukoliko sanjate da vam je majka umrla, a zapravo je živa u stvarnosti, onda taj san znači da vi niste dovoljno bliski sa svojom majkom u realnom životu i da vam nedostaje njena pažnja.

Prema drugim tumačenjima, san u kojem vidite smrt majke ima pozitivnu simboliku i znači samo da ste majci produžili život.

Sanjati umrlu majku. Ukoliko je vaša majka zaista umrla, a vi je sanjate, onda je to jednostavno znak da vam majka jako nedostaje. Snovi o umrloj majci su sastavni deo procesa žaljenja i ne treba da vas plaše.

Međutim, ako ste sanjali da je vaša umrla majka oživela, onda to znači da vas u predstojećem periodu očekuje dosta uspeha na poslovnom planu. Sve brige će nestati, a situacija će se veoma brzo okrenuti u vašu korist.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivih tumačenja: