Sanovnik mrtvak, pokojnik – Šta znači sanjati mrtvaka ili pokojnika?

San o mrtvaku nije nimalo prijatan i može izazvati dozu straha i zabrinutosti. Verovatno mislite da sanjati mrtvaka ima uvek negativnu simboliku i da ukazuje na smrt koja vas očekuje u skorije vreme. Međutim, to nema veze sa simbolikom ovih snova. Snovi o mrtvaku u većini slučajeva imaju pozitivnu simboliku i zato ne treba da vas plaše.

Ipak, da biste otkrili pravu simboliku vašeg sna o mrtvaku, važno je da pažljivo razmotrite sve elemente i okolnosti koje ste videli u snu. Takođe, važno je da se prisetite kakve emocije ste tada osetili, odnosno da li ste bili tužni što te osobe više nema ili srećni što ste imali priliku ponovo da je vidite, pa makar i u snu.

U nastavku vam predstavljamo neke od snove u kojima je mrtvak odnosno pokojnik dominantan motiv. Kada vidite kako se ovi snovi tumače, shvatićete da nema razloga za brigu ako sanjate pokojnika.

Sanovnik tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati mrtvaka ili pokojnika?

Sanjati da je pokojnik neka osoba koju poznajete. Značenje sna u kojem je pokojnik neka vama poznata osoba zavisi od toga da li je ta osoba zaista umrla ili je živa. Ako ste sanjali da je pokojnik neko koga poznajete u realnom životu i ko je živ, onda je to znak da ste vi dosta zabrinuti za tu osobu na javi. Moguće je i da će se vaš odnos u predstojećem periodu još više produbiti i postati još bolji.

Međutim, ako ste sanjali da je pokojnik neka osoba koju ste poznavali i koja više nije među živima, onda se taj san može tumačiti na različite načine. Pre svega, ovaj san može značiti to da vam ta osoba veoma nedostaje i da vam je teško bez njenog prisustva. Takođe, ovaj san može da znači da vam nedostaje da čujete mišljenja te osobe koja je uvek znala pametno da vas posavetuje.

Sanjati da je pokojna osoba ljuta na vas. Ako ste sanjali kako je pokojnik ljut na vas i kako se svađate, onda je to znak da vi zbog nečega osećate krivicu i da smatrate da ste nešto loše uradili toj osobi dok je bila živa. Moguće je da joj se niste dovoljno posvetili i sada jako žalite zbog toga. Ovaj san bi trebalo da vam bude opomena da odete na grob te osobe i da je zamolite za oproštaj.

Sanjati kako se pokojnik smeje. Ako se pokojna osoba u vašem snu smejala i ako je bila radosna, to je dobar znak. U periodu koji dolazi vi ćete čuti neke lepe vesti. Pred vama je jako uspešan i srećan period, tako da nema razloga da brinete.

Sanjati da vas pokojnik savetuje. Ako ste sanjali kako vas neka pokojna osoba savetuje, onda taj san ne treba ignorisati. U njemu se kriju veoma važne poruke na koje treba obratiti pažnju. Moguće je da zaista dobijete neki savet koji će biti veoma važan kada je u pitanju vaša budućnost.

Sanjati da je pokojnik neka vama nepoznata osoba. Ako ste sanjali neku nepoznatu osobu kao mrtvaka, taj san ima pozitivnu simboliku i ukazuje na lepa dešavanja koja slede u vašem životu. Osim toga, ovaj san može da znači da će se u skorije vreme dogoditi neke promene ali vi ćete biti samo nemi posmatrač toga što se dešava.

loading...

Sanjati kako vam mrtvak šeta po kući. Ukoliko ste sanjali kako vam mrtvak dolazi u kuću, onda je to loš predznak. Naime, ovaj san najavljuje neke zdravstvene probleme koji mogu da se tiču direktno onoga koji sanja ili nekih bliskih osoba. Moguće je da će osoba koju jako volite oboleti u skorije vreme. Ovaj san bi trebalo da vam bude opomena da malo više obratite pažnju na bliske osobe i da sprečite da im se dogodi bilo šta loše.

Alternativno, san u kojem vidite da je mrtvak u vašoj kući može da bude simbol straha zbog nečega što ste još davno doživeli. Vi verovatno živite pod nekim strahom, pa ne smete da izlazite iz kuće sami noću ili ne smete da spavate u mraku. Stalno se nešto brinete i plašite se da se ne desi nešto loše. Ovaj san je samo odraz tog vašeg straha sa kojim živite na javi.

Sanjati pokojnika i sahranu. Ukoliko ste sanjali sahranu, mora da je to bio jako traumatičan san za vas. Međutim, simbolika ovog sna je krajnje pozitivna. San o sahrani ukazuje na to da ćete u skorije vreme upoznati svoju srodnu dušu i da ćete organizovati veliku svadbu. Ukoliko ste već u braku, u budućem periodu ćete prisustvovati nekom velikom veselju.

Sanjati mrtve roditelje. Ako ste sanjali da su vam roditelji umrli, a pritom su živi u stvarnom životu, to samo znači da ste im produžili život.

Sanjati mrtvu bebu. Ako ste sanjali mrtvu bebu, onda taj san odražava vaše brige u stvarnom životu. Moguće je da prolazite kroz jako težak period, ali ako budete uporni uspećete da izađete iz teške situacije i da se oslobodite svih briga i problema.

Sanjati da ležite sa mrtvacima. Ako ste u snu videli sebe kako ležite sa mrtvacima, to onda znači da ste u skorije vreme verovatno doživeli neki gubitak. Moguće je da ste izgubili osobu koja vam je mnogo značila i da zbog toga jako patite.

Sanjati sebe kao pokojnika. Ukoliko ste sanjali sebe kao pokojnika, to mora da je bio jako zastrašujući san. Međutim, ovaj san ne treba da vas plaši jer on najavljuje period uspeha i dobrog zdravlja koji je pred vama. U periodu koji dolazi sve će vam ići od ruke i vi ćete biti jako zadovoljni i srećni.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivih tumačenja: