Sanovnik porodjaj – Šta znači sanjati porodjaj?

Porodjaj se dosta često javlja kao motiv u snovima, a ovi snovi uglavnom imaju pozitivnu simboliku i ukazuju na nešto lepo što vas očekuje u predstojećem periodu. Prema većini tumačenja, porođaj u snu simboliše rađanje nekih novih ideja i ciljeva. Vi ste spremni da prošlost i stara uverenja ostavite iza sebe i da krenete napred.

Ipak, tačna simbolika i značenje snova o porođaju zavisi od svih detalja koji se javljaju u snu i naravno od celog konteksta sna. Sada ćete videti neke od snova u kojima se porođaj javlja kao glavni motiv i videćete kako se ovi snovi pravilno tumače. Naravno, značenje sna o porođaju zavisi od toga da li ste sanjali svoj sopstveni porođaj ili ste sanjali kako se porađa neka druga osoba, da li ste sanjali kako majka umire na porođaju, da li ste sanjali da rađate neko neljudsko biće itd.

Sve su to moguće okolnosti koje će se pojaviti u vašem snu i koje će odrediti njegovu simboliku. U nastavku ovog teksta ćete videti kako se tumače snovi u kojima je porođaj dominantan motiv.

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati porodjaj?

Sanjati da se vi porađate. Ako ste u snu videli kako se vi porađate, onda značenje tog sna zavisi od situacije u stvarnom životu, odnosno od toga da li ste zaista u drugom stanju na javi ili niste.

Ako ste sanjali da se porađate, a zapravo niste trudni u budnom životu, onda taj san simboliše neke nove ideje i planove koji će se roditi u skorije vreme. Pred vama je period pun pozitivnih promena i lepih vesti. Najverovatnije ćete uspeti da ostvarite sve što ste zamislili i vaš trud će se konačno isplatiti. Imaćete uspeha na poslovnom planu a sledi vam i neki novčani dobitak u skorije vreme. Odnosi sa drugim ljudima biće sve bolje, a i situacija na ljubavnom planu će se znatno popraviti.

Alternativno, san u kojem se porađate može da ukazuje na to da vi zaista u stvarnom životu planirate trudnoću u predstojećem periodu.

Međutim, postoje i drugačija tumačenja ovog sna ukoliko ste zaista trudni na javi. U tom slučaju, san o porođaju samo odražava vaše realne strahove koje svaka žena ima vezano za porođaj. Vas već hvata panika i verovatno non stop razmišljate o tome da li će ceo porođaj da protekne dobro i da li će beba da bude dobro. Upravo taj vaš strah se odrazio u snu i zato ste sanjali svoj sopstveni porođaj.

Sanjati da se neka druga osoba porađa. Ako ste u snu videli kako se porađa neka druga osoba, simbolika tog sna će zavisiti od toga da li tu osobu zaista poznajete u realnom životu ili je u pitanju neka nepoznata osoba. Ako ste sanjali kako poznajete osobu koja se porađa, onda taj san ukazuje na to da će vaš odnos sa tom osobom u budućem periodu postati znatno bolji. Ta osoba će iz nekog razloga postati jako važna za vas, a moguće je i da ćete biti svedok uspeha koji ta osoba postigne.

Međutim, značenje sna se menja ako ste sanjali kako se porađa neka osoba koju ne poznajete na javi. U tom slučaju, ovaj san ukazuje na niz pozitivnih promena koje ćete doživeti kada je u pitanju vaš društveni život. Pred vama su nova poznanstva i dosta vremena ćete provoditi sa svojim prijateljima.

loading...

Sanjati da majka umire na porođaju. Ako ste u snu videli kako majka umire na porođaju, to mora da je bio jako traumatičan san za vas. Ipak, ovaj san ne treba da vas plaši, jer njegova simbolika je krajnje pozitivna. San o umiranju porodilje ukazuje na to da ćete vi ostaviti svoja stara uverenja i stavove iza sebe i da ćete kreirati neke nove ideje i ciljeve. Vi ste spremni za nov početak i u potpunosti ćete se posvetiti svom cilju.

Osim toga, ovaj san može da znači da ćete prekinuti kontakt sa nekim starim prijateljima i da ćete se više okrenuti nekim novim ljudima u svom životu. Jednostavno ćete rešite da unesete neke promene u svoj život i vreme ćete provoditi sa ljudima koji vam prijaju, a sve one ljude koji su vam ulivali negativnu energiju držaćete po strani.

Sanjati da dete umire na rođenju. Ako sanjate kako je dete umrlo za vreme porođaja, onda je to simbol neke transformacije koja vas očekuje u skorijoj budućnosti. Naime, ovaj san ukazuje na kraj jedne faze u vašem životu i na početak druge faze. Vreme je da donesete neke važne odluke u svom životu i da krenete napred.

Sanjati da ste rodili blizance. Ukoliko ste sanjali kako ste rodili blizance, onda je to znak da ste vi jako kontradiktorna osoba. Vi jedno mislite a drugo govorite i zato ljudi ne mogu da se oslone na vas. Vi često menjate svoja mišljenja i stavove i ni sami ne znate šta želite u životu. Trebalo bi da postanete malo odlučniji i da se držite uvek jednog mišljenja i jedne ideje.

Sanjati da ste rodili neljudsko biće. San u kojem rađate neljudsko biće je dosta česta pojava kod mnogih budućih majki. Naime, ovi snovi se najčešće javljaju u trećem trimestru trudnoće, ali ne treba da vas plaše i da vas brinu. San u kojem ste sanjali kako rađate neljudsko biće ima pozitivnu simboliku. Ovaj san najavljuje veliki uspeh koji vas očekuje u predstojećem periodu. Vaša kreativnost će konačno doći do izražaja i vi ćete uspeti da ostvarite sve što ste zamislili.

U ovom tekstu ste videli neke od najčešćih snova o porođaju. Nadamo se da vam je sada simbolika ovih snova dosta jasnija i da vam više neće biti problem da sami protumačite neki sličan san o porođaju.

Međutim, ukoliko ste se nedavno zaista porodili, ako tek treba da se porodite ili ako se neka vama bliska osoba porodila, onda je moguće da ćete sanjati ovaj san i u tom slučaju on najverovatnije nema neku posebnu simboliku. Kao što smo već rekli, česta je pojava da trudnice sanjaju svoj sopstveni porođaj, a takvi snovi obično odražavaju strah i brigu trudnica za sve ono što dolazi. To je zapravo strah od porođaja ali i strah od buduće uloge majke.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivih tumačenja: