Sanovnik prijatelj – Šta znači sanjati prijatelja?

Ukoliko ste u skorije vreme bili kod prijatelja ili ste ga sreli negde, onda je moguće da ćete to i sanjati. U tom slučaju vaš san je samo refleksija onoga što se dešava na javi i ne morate tražiti nikakvu simboliku vašeg sna.

Međutim, snovi o prijatelju ponekad mogu imati različita značenja i simboliku, što zavisi od svih ostalih detalja u snu i od celog konteksta sna. Zato je važno da detaljno analizirate san pre nego što počnete da ga tumačite.

Značenje vašeg sna o prijatelju će zavisiti od toga da li ste u snu samo videli prijatelja, da li ste ga sreli, da li ste se svađali sa prijateljem ili mirili sa njim, da li ste možda tukli prijatelja, da li vam je prijatelj u snu bio bolestan, kao i od mnoštva drugih okolnosti i faktora. Sve su to moguće situacije koje se mogu javiti u vašem snu i koje mogu odrediti simboliku tog sna.

Sada ćemo vam pokazati neke od najčešćih snova u kojima se prijatelj javlja kao glavni motiv i pokazaćemo vam kako se ti snovi tumače. Nakon čitanja ovog članka sigurno će vam biti mnogo lakše da sami protumačite san u kojem vidite prijatelja.

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati prijatelja?

Sanjati da ste videli prijatelja. Ukoliko ste u snu samo videli svog prijatelja iz stvarnog života, to je onda dobar znak. Prijatelj u snu simboliše radost i blagostanje. Vi imate zaista prave prijatelje u životu i sve činite za njih. U narednom periodu vam sledi puno lepih trenutaka sa prijateljima koji će vas napuniti pozitivnom energijom i učiniti vas radosnim.

Sanjati da ste sreli prijatelja. Ukoliko ste u snu sreli prijatelja, onda je to dobar znak. Ovaj san ima pozitivnu simboliku i ukazuje na to da vas očekuju srećni i radosni momenti u bliskoj budućnosti. Naime, verovatno ćete ponovo stupiti u kontakt sa dragom osobom sa kojom se dugo niste čuli i bićete jako srećni zbog toga. Takođe, na poslovnom planu će sve ići kako treba i vaši odnosi sa kolegama će biti veoma dobri.

Sanjati da jedete sa prijateljem. Ukoliko ste u snu videli kako jedete sa prijateljem, onda je to znak da su pred vama razne neprilike i neprijatne situacije. Moguće je da ćete želeti da započnete poslovnu saradnju sa svojim prijateljem na javi, što će se pokazati kao veoma loša odluka. Ta saradnja bi mogla zauvek da uništi vaše prijateljstvo jer će svađe nastajati i zbog najmanje sitnice. Zato, ukoliko ste sanjali ovaj san, savetujemo vam da ne ulazite ni u kakve poslovne saradnje sa osobama koje smatrate pravim prijateljima.

Sanjati da ste izgubili prijatelja. Ukoliko ste sanjali kako ste izgubili prijatelja, onda je to loš znak. Sanjarica vam u ovom slučaju najavljuje neku lošu vest koju ćete čuti u skorije vreme a koja se može ticati direktno vas ili nekog člana vaše porodice. Verovatno je u pitanju neki zdravstveni problem, tako da vam savetujemo da povedete više računa kako o svom zdravlju, tako i o zdravlju vaših bliskih osoba.

Sanjati da ste ispratili prijatelja. Ukoliko ste sanjali kako ste ispratili prijatelja, taj san simboliše rastanak sa nekom dragom osobom. Moguće je da vaš prijatelj odlazi da živi i radi u drugom gradu i da ste jako tužni zbog toga. Međutim, znate da je to ono što je dobro za njega i da će vaše prijateljstvo opstati uprkos daljini i kilometrima.

loading...

Sanjati da se svađate sa prijateljem. San u kojem ste se svađali sa prijateljem može biti dosta neprijatan, ali uvek ima pozitivnu simboliku. Zapravo, ovaj san pokazuje da je moguće da ćete imati kratku raspravku sa prijateljem na javi ili sa nekom drugom bliskom osobom, ali uspećete da rešite sve probleme i da učvrstite vaš odnos.

Takođe, ovaj san može da ukazuje i na to da je oko vas dosta pravih prijatelja koji su iskreni prema vama i koji će uvek biti tu za vas.

Sanjati da ste se pomirili sa prijateljem. Ukoliko ste se u snu pomirili sa prijateljem, taj san treba da vam posluži kao opomena da malo više vodite računa o tome kome verujete i sa kim ostvarujete bliskost. Oko vas je dosta lažnih prijatelja koji vas u svakom momentu mogu izdati i učiniti vam nešto loše. Zato vodite računa o tome sa kim provodite vreme i kome se poveravate. Imajte na umu da nisu svi tako slatkorečivi i dobrodušni kao što se predstavljaju.

Prema nekim drugim tumačenjima, san u kojem ste se pomirili sa prijateljem ima lošu simboliku i ukazuje na to da nije dobro da se mirite sa osobom sa kojom ste već prekinuli odnos, bilo da je to prijatelj ili partner. Najverovatnije ćete rešiti da obnovite neku staru vezu ili prijateljstvo, ali ovaj san vas upozorava da to nije dobra ideja. Nakon drugog pokušaja sa tom osobom ćete biti u mnogo gorim odnosima nego ranije.

Sanjati da ste izdali prijatelja. Ukoliko ste u snu izdali prijatelja, to nije dobar znak. U predostojećem periodu ćete verovatno doživeti neku sramotu i širiće se glasine o vama. Zato bi trebalo da povedete malo više računa o tome kome se poveravate i sa kim se družite. Vrlo je moguće da će neka osoba kojoj verujete i koju smatrate prijateljem pokušati da vas dovede u neprijatnu situaciju i da vas javno osramoti. Razmislite ko bi ta osoba mogla biti i pokušajte na vreme da se distancirate od nje.

Sanjati da se tučete sa prijateljem. Ukoliko ste u snu videli kako se tučete sa prijateljem, onda taj san ukazuje na neku zdravstvenu tegobu koju će imati vaš prijatelj. Najverovatnije je u pitanju neki lakši zdravstveni problem, kao što je grip ili prehlada, ali svejedno, vi ćete biti jako zabrinuti za zdravstveno stanje svog prijatelja i bićete non stop uz njega. Na sreću, u pitanju nije ništa ozbiljno i nema razloga da budete toliko zabrinuti.

Sanjati da se ljubite sa prijateljem. Ukoliko ste se u snu ljubili sa prijateljem, taj san ukazuje na grešku koju ćete napraviti u skorije vreme. Moguće je da ćete zbog toga što se osećate usamljeno početi da flertujete sa osobom koja vam se i ne sviđa nešto naročito. Međutim, ta osoba je verovatno jako zaljubljena u vas. Daćete joj lažnu nadu i time ćete je jako povrediti.

Sanjati prijatelja iz detinjstva. San o prijatelju iz detinjstva ukazuje na to da vi čeznete za toplinom i bezbrižnošću koje ste tada osećali. Moguće je da sada prolazite kroz jako težak i stresan životni period pa vam je potreban mir. Upravo zato se dešava da sanjate svog prijatelja iz detinjstva.

Alternativno, ovaj san može ukazivati i na to da je vaše ponašanje u nekim situacijama dosta nezrelo i da se ne ponašate u skladu sa svojim godinama. Razmislite o tome i shvatite ovaj san kao opomenu da se malo uozbiljite i odrastete.

Sanjati da vam je prijatelj bolestan. Ukoliko ste sanjali bolesnog prijatelja, taj san ima negativnu simboliku i ukazuje na loš period koji je pred vama. Moguće je da ćete se u skorije vreme naći u jako lošoj situaciji u životu i da nećete znati ša da radite. Pred vama će biti mnoga iskušenja, ali najbolje bi bilo da im odolite i da ostanete dosledni sebi i svojim stavovima. Na sreću, uz vas će biti vaši iskreni prijatelji koji će vam pružiti svoju podršku i oslonac.

Sanjati umrlog prijatelja. San u kojem vidite umrlog prijatelja može biti jako neprijatan i potresan, ali to ne treba da vas plaši. Prema većini tumačenja ovaj san može imati pozitivnu simboliku i ukazivati na nove mogućnosti koje su pred vama. Zapravo, ukoliko ste sanjali umrlog prijatelja, taj san simboliše neku novost koju ćete čuti u narednom periodu. Moguće je da je u pitanju stipendija ili neka ponuda za posao, a vi nećete moći duže vreme da donesete odluku šta zapravo želite u životu. Verovatno se radi o odlasku u drugi grad ili čak u drugu državu, što će vam jako teško pasti. Savetujemo vam da dobro razmislite koji su vaši prioriteti i da ne donosite odluku brzopleto. U pitanju je važna životna odluka i zato morate biti sigurni pre nego što se odlučite za bilo šta.

Ovo bi bili neki od najčešćih snova u kojima se prijatelj javlja kao glavni motiv. Kao što ste mogli da vidite, ovi snovi mogu da imaju i pozitivnu i negativnu simboliku, u zavisnosti od svih ostalih okolnosti u snu. Nadamo se da vam se ovaj tekst dopao i da će vam sada biti lakše da sami protumačite neki sličan san u kojem se prijatelj javi kao dominantan motiv.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivih tumačenja: