Sanovnik smrt – Šta znači sanjati smrt?

Snovi o smrti umeju da budu jako neprijatni i uznemirujući, tako da se može desiti da se noću probudite u strahu i u panici. Međutim, ovi snovi nemaju uvek negativnu simboliku, tako da ne treba da vas plaše. U većini slučajeva, smrt u snovima ukazuje na to da je jedna faza u vašem životu završena i da je počela nova faza.

Osim toga, snovi o smrti mogu da prenose veoma važne poruke, pa ih ne treba ignorisati. Pre nego što počnete da tumačite svoj san o smrti važno je da uzmete u obzir sve detalje koje ste videli u snu. Značenje sna će se razlikovati u zavisnosti od toga da li ste sanjali svoju sopstvenu smrt, da li ste sanjali smrt voljene osobe ili možda smrt roditelja. Moguće je i da sanjate smrt brata ili možda smrt neke nepoznate osobe. Sve su to moguće situacije koje će odrediti simboliku i značenje vaših snova.

U nastavku ovog teksta ćete videti nešto više o snovima u kojima se smrt javlja kao dominantan motiv. Pokazaćemo vam neke od najčešćih snova sa ovim motivom i reći ćemo vam kako se tumače ti snovi.

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati smrt?

Sanjati svoju sopstvenu smrt. Ako ste sanjali svoju sopstvenu smrt, onda to ukazuje na pozitivne promene koje se dešavaju unutar vas samih. Vi prolazite kroz veoma važnu fazu kada sve više otkrivate sebe i saznajete više o svom sopstvenom biću. Osim toga, vi ste spremni da prošlost ostavite daleko iza sebe i da se posvetite budućnosti.

Postoje još neka tumačenja ovog sna. San o sopstvenoj smrti može značiti i to da vi jednostavno prekidate sa nekim starim navikama i da završavate sa nečim što je verovatno bilo loše u vašem životu. Vi ste spremni da promenite svoje loše navike, svoja uverenja i stavove i da počnete sve ispočetka.

Osim toga, ovaj san može značiti i to da vi pokušavate da se oslobodite nekog tereta koji vas muči i koji vam ne dozvoljava da napredujete.

Sanjati smrt voljene osobe. Ukoliko ste sanjali smrt voljene osobe, onda je to znak da vi niste zadovoljni vašim trenutnim odnosom sa partnerom. Zapravo, moguće je da vam partner ne pruža nešto u vezi što je za vas jako bitno.

Prema nekim drugim tumačenjima, san o smrti voljene osobe znači da vam osoba koju ste nekada voleli uopšte više nije bitna i da ste ostavili prošlost za sobom. Spremni ste za neke nove ljubavi i za nov početak.

Smrt voljene osobe može ukazivati i na velike promene koje će se desiti u vašem odnosu, a to može biti čak i prekid ljubavne veze.

loading...

Sanjati smrt majke ili oca. Ukoliko ste sanjali smrt majke ili oca, to predstavlja jedan od najstrašnijih snova za svakoga od nas. Međutim, simbolika ovih snova nema nikakve veze sa smrću. Zapravo, u vašem životu se dešavaju određene promene, a najverovatnije je u pitanju to da vi postajete samostalni i da ne zavisite više od svojih roditelja.

Sanjati smrt deteta. Ukoliko ste sanjali smrt deteta, onda je to znak da je vreme da počnete život ozbiljnije da posmatrate i da prestanete da se ponašate nezrelo. Vreme je da se uozbiljite i da preuzmete kontrolu nad svojim sopstvenim životom.

Osim toga, san o smrti vašeg sopstvenog deteta može simbolisati to da vaše dete raste i da se pravilno razvija. Ovaj san u tom slučaju ima pozitivnu simboliku, tako da nema razloga da budete zabrinuti zbog nečega.

Sanjati smrt brata. Ako ste sanjali da vam je brat mrtav, onda taj san predstavlja upozorenje za vas da se malo uozbiljite i da prestanete da budete nezreli. Vreme je da krenete napred i da prošlost i detinjstvo ostavite iza sebe.

Sanjati da vam neko govori kako ćete umreti. Ukoliko ste sanjali kako vam neko kaže da ćete umreti, taj san znači da se vi nalazite pod nekim pritiskom u realnom životu. Vi ste primorani da napravite neki izbor iako još uvek niste spremni za tako veliku odluku. Ta odluka se tiče vaše budućnosti i vi ćete u predstojećem periodu morati da izaberete šta je to što želite.

Sanjati kako glumite svoju smrt. Ako ste u snu videli sebe kako glumite svoju sopstvenu smrt, taj san ukazuje na vašu potrebu i želju da promenite neke stvari i da počnete svoj život iz početka.

Sanjati da vidite neku mrtvu osobu. Ukoliko ste u snu videli neku mrtvu osobu, onda značenje tog sna zavisi od toga da li tu osobu zaista poznajete u realnom životu ili ne. Ukoliko je u pitanju osoba koju zaista poznajete a koju vidite mrtvu u snu, onda je to znak da vi više nemate osećanja prema toj osobi. Takođe, ovaj san može značiti da se vaš odnos sa tom osobom dosta promenio.

Međutim, ako ste sanjali da je mrtva osoba koju ne poznajete na javi, onda to znači da vi imate osećaj da vas uopšte ne dotiču promene koje se odvijaju u vašem okruženju.

Sanjati smrt više osoba. Ako ste sanjali da je više osoba umrlo, onda je to znak da će se stvari u predstojećem periodu odvijati suprotno od onoga što ste vi planirali. Naći ćete se u okolnostima u kojima se nećete najbolje snaći, pa će vam trebati dosta truda i vremena da se adaptirate na novu situaciju i okolnosti.

Ovo bi bili neki od snova u kojima smrt dominira kao motiv. Videli ste da ovi snovi uglavnom nemaju nikakve veze sa smrću i zato ne treba da vas plaše. Oni uglavnom označavaju kraj jedne i početak nove životne faze.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivih tumačenja: