Sanovnik stepenice – Šta znači sanjati stepenice?

Stepenice kao motiv u snovima javljaju se prilično često, a značenje ovih snova može biti različito. Pre svega, važno je detaljno analizirati ceo san, a tek onda ga tumačiti. Značenje vašeg sna o stepenicama će zavisiti od toga u kojoj situaciji ste sanjali stepenice i kakve emocije ste imali za vreme sna. Važno je sve detalje iz sna objediniti u jednu celinu jer jedino tako možete otkriti pravu simboliku vašeg sna.

Značenje sna o stepenicama varira zavisno od toga da li ste sanjali kako se penjete ili kako silazite niz stepenice, a moguće je i da sanjate pad niz stepenice, trčanje uz stepenice itd. Sve su ovo moguće situacije koje uslovljavaju značenje i simboliku vašeg sna.

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati stepenice?

Sanjati kako se penjete uz stepenice. Ako ste sanjali kako se penjete uz stepenice, onda je to dobar znak. Ovaj san ukazuje na napredak koji vas očekuje u skorijoj budućnosti. Osim toga, san u kojem se penjete uz stepenice nagoveštava da ćete uspeti da se snađete u novim situacijama koje vas mogu zadesiti.

Takođe, smatra se da značenje ovog sna može da varira zavisno od toga da li ste se uz stepenice penjali sa lakoćom ili otežano. Ukoliko ste sanjali kako se veoma lako penjete uz stepenice, onda je to znak da su pred vama brojne prepreke i izazovi sa kojima ćete se suočiti i koje ćete uspešno savladati. Pred vama je uspešan period kada će vam sve ići od ruke. Moguće je da ćete biti unapređeni na poslu i da će vam se emotivna situacija znatno popraviti.

Međutim, ako ste sanjali kako se otežano penjete stepenicama, onda je to loš znak. Vama će biti jako teško da se snađete u novim okolnostima koje će vas zadesiti u bliskoj budućnosti. Vi ne volite nikakve promene u životu i ne snalazite se dobro u nepoznatim okolnostima. Trebaće mnogo vremena i truda da se prilagodite novonastalim okolnostima i da se na njih naviknete.

Sanjati kako trčite uz stepenice. Ukoliko ste u snu trčali uz stepenice, to je znak da vi osećate veliku potrebu za promenama. Vaš svakodnevni život vam je prilično dosadan i osećate se prazno. Potrebno vam je nešto što bi vas pokrenulo iznutra i što bi vam dalo energiju i motivaciju.

Sanjati kako silazite niz stepenice. Ako ste u snu videli sebe kako silazite stepenicama, to je znak da vi još uvek niste rešili određena pitanja iz svoje prošlosti. Postoje još neki aspekti prošlosti koje niste sami sa sobom raščistili. Na neki način vi želite da se vratite u prošlost, jer postoji još nešto što vas vuče tamo, a što ni sami sebi ne želite da priznate.

Sanjati da osećate strah dok silazite niz stepenice. Ako ste sanjali kako se plašite dok silazite niz stepennice, onda to znači da se vi plašite svojih sopstvenih emocija i loših misli koje se trudite da potisnete duboko u podsvest. Osim toga, ovaj san može značiti da vi niste u stanju da prebolite neke stvari iz svoje prošlosti i da nastavite dalje. Postoji nešto što niste rešili u svojoj prošlosti i što vas jako muči.

Sanjati pad niz stepenice. Ukoliko ste u snu pali niz stepenice, onda vas sanjarica upozorava da budete oprezniji u predstojećem periodu. Moguće je da vam neko radi iza leđa i da će pokušati da vas prevari i obmane. Najbolje bi bilo da ne verujete previše nekim ljudima, kako se kasnije ne biste razočarali. San u  kojem padate niz stepenice simboliše neuspeh koji biste mogli doživeti u skorije vreme. Moguće je i da ćete doživeti neki gubitak, bilo da je u pitanju nešto što vam znači ili neka osoba do koje vam je stalo. Sve u svemu, pred vama je prilično težak period kada ćete biti razočarani i tužni zbog nečega.

loading...

Prema nekim drugim tumačenjima, san u kojem padate niz stepenice ukazuje na to da vi imate jako malo samopouzdanja. Vi niste sigurni u sebe i niste sposobni sami da donosete neku važnu odluku i da iskažete svoj stav.

Sanjati da se penjete i silazite niz stepenice. Ako ste sanjali kako neprekidno idete gore-dole stepenicama, onda taj san znači da ste vi jako zbunjeni. U vašoj glavi je konfuzija i niste u stanju da donesete bilo kakvu važnu odluku. Vaše misli i osećanja su pomešani i vi se nalazite u situaciji u kojoj ne znate šta da radite.

Sanjati stare stepenice. Ako su stepenice u vašem snu bile stare i propale, onda je to znak da vi ne možete da se oslobodite svoje prošlosti. Postoji nešto što vas još uvek vuče tamo i zbog čega vi niste spremni da se okrenete budućnosti. Moguće je i da u prošlosti postoji problem koji još uvek niste uspeli da rešite.

Sanjati nove stepenice. Ako ste sanjali nove stepenice, to ukazuje na neke nove probleme koji će se pojaviti u vašem životu. Na sreću, u pitanju neće biti neki ozbiljni problemi, tako da ćete lako uspeti da ih rešite.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivih tumačenja: