Sanovnik trudnoća – Šta znači sanjati trudnoću?

Sasvim je normalna pojava da trudna ženska osoba sanja trudnoću, tako da to ne treba da vas plaši. Takođe, ako planirate u skorije vreme da zatrudnite, vrlo je moguće da će se trudnoća kao motiv pojaviti u vašem snu. Tada nije potrebno tražiti simboliku sna jer on odražava samo ono što se dešava na javi.

Ipak, snovi o trudnoći nekada mogu imati svoja specifična značenja i mogu se protumačiti na razne načine. Šta znači sanjati trudnoću? Kako se ovi snovi mogu protumačiti? Da li oni ukazuje na nešto dobro ili loše što nas očekuje?

U ovom članku ćete dobiti sve odgovore koji se tiču ovih snova. Snovi o trudnoći su prilično česti i njihova simbolika varira u zavisnosti od svih drugih detalja i okolnosti u snu. Zato savetujemo da imate u vidu što više detalja koje ste videli u snu, kako biste san pravilno protumačili.

Moguće je da sanjate da ste vi trudni ili da je neka druga osoba trudna. U zavisnosti od ovih okolnosti zavisiće i značenje vašeg sna. Prema većini tumačenja, ovi snovi imaju pozitivnu simboliku i ukazuju na rađanje nekih novih ideja i ciljeva. Ukoliko pokušavate da zatrudnite i sanjate trudnoću, onda je to gotovo jasan znak da će vam se ispuniti želja. Međutim, ako sanjate da ste trudni, a na javi se plašite trudnoće, onda je to znak da se vi u realnom životu jako plašite novih odgovornosti i svega onoga što dolazi. Ovo su samo neka od tumačenja snova o trudnoći.

U nastavku slede neki od najčešćih snova o trudnoći i njihovo tumačenje. Sigurni smo da ćete nakon čitanja ovog članka moći mnogo lakše da otkrijete simboliku vašeg sna o trudnoći i da ga protumačite na pravi način.

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati trudnoću?

Sanjati svoju trudnoću. Ako ste sanjali da ste vi trudni, značenje tog sna je određeno situacijom u realnom životu, odnosno da li ste zaista trudni na javi ili niste. Ako ste sanjali da ste trudni a pritom ste zaista u drugom stanju, onda vas ovaj san samo priprema za buduću ulogu majke.

Osim toga, ovaj san može da odražava vaš strah kada su u pitanju trudnoća i porođaj. Ako sanjate ovaj san u drugom trimestru trudnoće, vi se verovatno plašite toga da li ćete biti dobra majka svom detetu, a moguće je i da ste uplašeni oko samog procesa porođaja. Vi se molite Bogu da sve ispadne u redu i da porođaj prođe bez komplikacija, tako da se ti vaši strahovi odražavaju u snovima. Moguće je i da sanjate kako rađate bebu koja nije u ljudskom obliku, ali ovi snovi su takođe normalna pojava u trudnoći.

Međutim, ako ste sanjali svoju trudnoću, a niste u drugom stanju u realnom životu, onda je to znak da se vi plašite novih okolnosti i novih odgovornosti koje ćete morati da preuzmete u životu. Vi imate verovatno veliki strah od trudnoće i još uvek niste spremni na to da postanete majka. Vaši strahovi se na ovaj način reflektuju u vašem snu.

Takođe, snovi o trudnoći mogu da simbolizuju i neke materijalne dobitke, nova prijateljstva i ljubavne veze koje slede u bliskoj budućnosti.

loading...

Sanjati da je trudna neka druga ženska osoba. Ukoliko ste sanjali da je trudna neka druga ženska osoba, onda značenje tog sna zavisi od toga da li tu osobu poznajete ili ne poznajete u realnom životu. Ako ste sanjali kako je trudna neka osoba koju poznajete na javi, onda je to znak da će se vaši odnosi sa tom osobom znatno poboljšati u periodu koji dolazi. Međutim, ukoliko ste sanjali da je trudna neka osoba koju ne poznajete, onda je to znak da vas očekuje velika sreća u finansijskom smislu. Vaša finansijska situacija će biti prilično dobra u budućem periodu, a mogući su i veći novčani dobici.

Sanjati da radite test za trudnoću. Ako ste sanjali kako radite test za trudnoću, taj san simboliše početak nove faze u vašem životu. U pitanju može biti pokretanje nekog novog posla, a moguće je i da je na pomolu nova ljubavna veza. U svakom slučaju, u pitanju su pozitivne promene koje vas očekuju i koje će vam doneti mnogo uspeha i sreće. Iako možda ne volite promene i plašite se novih okolnosti, ipak nema razloga za brigu jer sve će u vašem životu biti baš onako kako treba da bude.

Ukoliko u realnom životu imate strah od toga da ostanete trudni, onda ovaj san može biti samo odraz tog straha.

Sanjati svoj porođaj. Ukoliko ste sanjali svoj porođaj, to je dobar znak. Ovaj san ima pozitivnu simboliku i ukazuje na dobitak koji vam sledi u bliskoj budućnosti. Osim toga, porođaj može da simbolizuje ostvarenje ciljeva kojima već duže vreme težite. U pitanju može biti i nova ljubavna veza ili pomirenje sa osobom sa kojom dugo niste u kontaktu, a koja vam je bila jako bliska. Sve u svemu, simbolika ovog sna je pozitivna tako da nema razloga da brinete. Pred vama je jako srećan i uspešan period kada ćete biti zadovoljni sobom jer ćete napredovati na svim životnim poljima.

Sanjati da gubite bebu. Ukoliko ste u snu videli kako ste izgubili bebu, odnosno kako ste doživeli spontani pobačaj, onda je to znak da nešto u šta ste uložili mnogo truda i vremena neće ići kako treba. Zapravo, moguće je da će neki veoma važan projekat da vam propadne ili da neće doneti očekivane rezultate. Sve u svemu, vi ćete biti jako razočarani i nećete znati kako da izađete iz teške situacije koja vas je snašla. Ovaj san nema pozitivnu simboliku i najavljuje period briga, preokupacija i problema koji su pred vama.

Sanjati da trudni vodite ljubav. Ukoliko ste sanjali kako ste trudni i kako vodite ljubav sa svojim partnerom, onda je to dobar znak. Ovaj san simbolizuje sreću i stabilnost u braku, kao i uspehe na svim životnim poljima.

Sa druge strane, ako ste sanjali da vodite ljubav sa ljubavnikom, a da ste pritom trudni, onda taj san ima negativnu simboliku i ukazuje na neku bedu koja će vas zadesiti u skorije vreme. Verovatno ćete se naći u jako neprijatnoj situaciji i osramotićete sebe ali i svoju porodicu. Biće vam jako teško da izaete iz situacije koja vas je snašla.

Sanjati više trudnica. Ako ste u snu videli više trudnih žena, onda je to znak da ćete u budućem periodu steći mnogo novih prijatelja. Upoznaćete dosta ljudi koji dele vaša interesovanja i započećete neka iskrena prijateljstva koja će biti za ceo život.

Sanjati da rađate nestvarno biće. Ako ste sanjali kako rađate nestvarno biće, neku životinju ili čak predmet, onda to nije dobar znak. Ovaj san ukazuje na to da ćete u predstojećem periodu biti suočeni sa neprijatnom situacijom koja će vam jako teško pasti. Vi ste jako uplašeni kada su u pitanju neke promene i nove okolnosti koje dolaze jer u njima se loše snalazite.

Osim toga, san u kojem rađate neko nestvarno biće može da bude i posledica vašeg straha od porođaja. Vi se jako plašite da li će sve biti u redu sa vašom trudnoćom i da li ćete roditi zdravu bebu. Upravo taj vaš strah se reflektovao u vašem snu i zato ste sanjali kako rađate neljudsko biće.

Ako muškarac sanja trudnoću. Sigurno ste se pitali šta znači san u kojem muškarac sanja trudnoću, bilo da je u pitanju njegova sopstvena trudnoća ili trudnoća neke ženske osobe. Ovaj san ne treba da vas plaši jer on samo odražava muški strah od gubitka seksualne moći i potencije. Poznato je da se većina muškaraca plaši da će sa starenjem izgubiti svoju muškost, tako da su ovi snovi potpuno normalni i nema razloga za brigu.

Prema nekim drugim tumačenjima, ukoliko muškarac sanja da je trudan, onda to simbolizuje trudnoću njegove bivše devojke. Ako ste vi muška osoba i ako ste sanjali trudnoću, to je znak da vi jako žalite što je vaša bivša devojka trudna sa drugim muškarcem. Iako poričete to, vama njena trudnoća jako teško pada.

Druga tumačenja kažu da je sasvim normalno da muškarac koji je u dugoj vezi sanja trudnoću. To je samo znak da taj muškarac počinje ozbiljnije da razmišlja o osnivanju porodice, tako da ovaj san može poslužiti kao priprema za buduću roditeljsku ulogu.

Ako žena sanja da je muškarac trudan. Može se desiti i da ženska osoba sanja trudnog muškarca. U tom slučaju, ovaj san ima pozitivnu simboliku i ukazuje na dobro zdravlje, raspoloženje i druženje sa prijateljima u periodu koji sledi.

U ovom članku ste mogli da vidite koji su to uobičajeni snovi o trudnoći i kako se oni tumače. Ovi snovi imaju različitu simboliku. Kao što smo već rekli, snovi o trudnoći su često odraz straha vezanog za trudnoću i straha od preuzimanja novih odgovornosti. Ovi snovi se često javljaju ukoliko ste zaista trudni u realnom životu. Trudnice često sanjaju svoju trudnoću i to se smatra sasvim normalnom pojavom.

Smatra se da trudnice u prvom trimestru trudnoće obično sanjaju neke cvetiće, potoke, drveće, dok u drugom trimestru uglavnom preovladavaju snovi o trudnoći, o kojima je bilo reči u ovom članku. Treći trimester trudnoće se obično karakteriše snovima o dinosaurusima, kitovima, slonovima i drugim velikim životinjama.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivih tumačenja: