Sanovnik zmija – Šta znači sanjati zmiju?

Gotovo da nema osobe koja se u stvarnom životu ne plaši zmija. Snovi o zmijama mogu biti jako neprijatni i zastrašujući. Ako ste i sami nekada sanjali zmije, verovatno ste se budili u strahu i panici. Međutim, snovi o zmijama ne moraju uvek ukazivati na nešto loše. U nekim slučajevima ovi snovi mogu imati i pozitivnu simboliku, o čemu ćete saznati nešto više u nastavku ovog teksta.

Da biste na pravi način protumačili svoj san o zmijama, važno je da analizirate detaljno sve što ste videli u tom snu i da sve te detalje onda povežete u jednu celinu. Samo tako će značenje vašeg sna biti potpuno i vi ćete moći da otkrijete kakvu vam to simboliku vaš san prenosi.

Prema nekim tumačenjima, snovi o zmijama ukazuju na to da vam je u toku noći hladno, mada poruke koje zmije prenose u snovima mogu biti i mnogo ozbiljnije. Zmije su simbol prepreka i problema koji će se javiti na vašem putu, a mogu ukazivati i na izdaju od strane bliskih prijatelja. Zmije su često simbol za rešavanje problema ali i za intucijiu i ono nesvesno u nama. Zmija se u snovima može pojaviti u mnogim različitim situacijama, od čega će zavisiti i značenje vašeg sna.

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati zmiju?

Sanjati da vam zmija prilazi. Ako ste sanjali kako vam zmija prilazi, taj san mora da je izazvao u vama veliki strah. Ovaj san upravo nagoveštava da vas u bliskoj budućnosti očekuje situacija u kojoj ćete zaista morati da se suočite sa svojim najvećim strahovima. Osim toga, san u kojem vam prilazi zmija može da bude i predznak za neku svađu ili konflikt koji će vas zadesiti u skorije vreme. Najverovatnije ćete i sami biti učesnik tog konflikta. Ukoliko ste sanjali ovakav san, sanjarica vam savetuje da izbegavate bilo kakve svađe i da se mirno povučete iz svake napete situacije. Jedino tako ćete izbeći konflikt i loše odnose sa drugim ljudima.

Sanjati da se plašite zmije. Ako ste sanjali kako ste videli zmiju i kako ste pritom osetili veliki strah, onda to znači da vi imate velike probleme u stvarnom životu, ali niste u stanju jasno da ih definišete. Nešto vas jako muči i upravo taj vaš strah i zabrinutost se reflektuju u vašem snu. Vi ste jako nesigurna osoba koja mora što pre da uzme život u svoje ruke, da jasno definiše svoje strahove i da se suoči sa njima.

Sanjati da je zmija pitoma. Ako ste sanjali zmiju koja je bila pitoma, odnosno prijateljski raspoložena, onda je to opet znak da vi na javi imate određene probleme i strahove, ali da ste konačno počeli sa duhovnim pročišćenjem. Počeli ste da radite na sebi i da se suočavate sa svojim strahovima, što je jako dobar znak.

Sanjati da ste preskočili zmiju. Ako ste u snu jasno videli da ste preskočili zmiju, to je znak da ćete vi u stvarnom životu uspeti da prevaziđete sve prepreke koje vam se nađu na putu. Iako vam sada možda vaša situacija deluje nerešivo, vi ćete uspeti da savladate sve probleme koji vas muče i da izađete iz neprijatne situacije koja vas je zadesila, tako da možemo reći da ovaj san ima pozitivnu simboliku.

Sanjati zmiju u vodi. Ako ste sanjali zmiju koja se nalazi u vodi, to je znak da vas u budućem periodu očekuju neke neplanirane situacije. Zapravo, desiće se niz promena koje niste očekivali i neće vam biti lako da se snađete u novonastaloj situaciji. Biće potrebno dosta da se potrudite i da uložite dosta vremena kako biste rešili situaciju koja vas je snašla.

Sanjati da se borite sa zmijom. Ukoliko ste sanjali kako se borite sa zmijom, onda je to znak da vas muče neka osećanja na javi. U vama vlada velika konfuzija i niste u stanju sami da donesete odluku koja je veoma važna za vaš emotivni status ili za vaš posao.

loading...

Sanjati zmiju u vašem dvorištu. Ukoliko ste sanjali zmiju koja se nalazi u vašem dvorištu, onda vam ovaj san može poslužiti kao upozorenje da se pričuvate neke osobe u vašem okruženju koja se pretvara da vam je prijatelj. Moguće je da ta osoba svakodnevno dolazi u vašu kuću i da provodi vreme sa vašom porodicom, a zapravo samo čeka priliku da vam uradi nešto loše. Budite oprezni kada je u pitanju ta osoba i nemojte joj toliko verovati. Najbolje bi bilo da se od te osobe distancirate na vreme. Isto značenje ima i san u kojem vidite zmiju koja se nalazi na vašem kućnom pragu, a sada ćete videti kakvu simboliku ima san u kojem vidite zmiju koja se nalazi direktno u vašoj kući.

Sanjati zmiju u kući. Ako ste sanjali da se zmija nalazi u vašoj kući, onda to ukazuje na moguće svađe koje ćete doživeti u skorije vreme. Savetujemo vam da se čuvate nekih bliskih osoba jer nisu svi tako iskreni kao što vam se predstavljaju. Trebalo bi malo više da povedete računa o tome sa kim provodite svoje vreme i kome se poveravate, kako kasnije ne biste bili razočarani.

Sanjati zmiju u šumi. Ukoliko ste u snu videli zmiju koja se nalazi u gustoj šumi, onda je to znak da vam u bliskoj budućnosti sledi niz neplaniranih događaja i situacija koje vam neće biti po volji.

Prema nekim drugim tumačenjima, san u kojem vidite vodenu zmiju ukazuje na to da ste okruženi nekim osobama sa kojima vam nije nimalo prijatno u društvu. Vi ste primorani da se srećete sa tim osobama i da provodite vreme sa njima.

Sanjati mrtvu zmiju. Ako je zmija u vašem snu bila mrtva, onda je to dobar znak. Ovaj san vam predviđa uspešan i blagorodan period u budućnosti. Imaćete dosta uspeha i na poslovnom i na emotivnom planu, a i vaše zdravstveno stanje će biti veoma dobro.

Sanjati da ste ubili zmiju. Ako ste sanjali da ste ubili zmiju, onda to simboliše vašu hrabrost i neustrašivost u stvarnom životu. Uspećete da rešite sve probleme koji vas muče i da kao pobednik izađete iz loše situacije koja vas je snašla.

Sanjati da vas je ujela zmija. Ukoliko ste sanjali kako vas je ujela zmija, onda je to znak da ćete u budućem periodu verovatno biti jako razočarani i povređeni, i to od strane osobe kojoj ste apsolutno verovali. Neko će biti neiskren prema vama, ali tek kasno ćete otkriti namere te osobe i biće vam jako teško što vas je izdala.

Alternativno, san u kojem vidite da vas je ujela zmija može da bude nagoveštaj za neke svađe i konflikte koji vas očekuju u skorije vreme. Moguće je da ćete se upustiti u bespotrebnu raspravku koja može prerasti u veliki konflikt. Najbolje bi bilo da izbegavate bilo kakve svađe i konflikte u predstojećem periodu.

Sanjati da držite zmiju. Ako ste sanjali kako držite zmiju u rukama, onda je to odraz vašeg nezadovoljstva. Vi trenutno niste ispunjeni i zadovoljni u stvarnom životu jer postoji nešto što vas jako muči. Stvari u vašem životu se ne odvijaju onako kako ste vi planirali i vi ste jako nezadovoljni odnosima u svojoj porodici ali i svojom emotivnom vezom. Problemi sa partnerom su sve češći, a i svađe među ukućanima vas takođe čine nezadovoljnim. Osim toga, moguće je da imate probleme na poslu i da se ništa ne odvija po vašim planovima. Upravo je to razlog vašeg nezadovoljstva i nervoze. Pokušajte da razmišljate malo pozitivnije jer jedino tako možete okrenuti situaciju u svoju korist.

Sanjati da zmija priča. Ako ste sanjali kako zmija priča, to je onda jasan znak da vi u stvarnom životu imate neprijatelja, odnosno osobu koja vam se predstavlja kao prijatelj a koja vam ne želi dobro. Najbolje bi bilo da što pre otkrijete o kojoj se osobi radi i da pokušate da se distancirate od nje.

Prema još nekim tumačenjima, ovaj san može značiti da se vi jako plašite nečijeg mišljenja i da vam je veoma bitan stav kakav drugi ljudi imaju prema vama.

Sanjati malu zmiju. Ako je zmija u vašem snu bila mala, onda je to simbol neke neprijatne situacije koja će vas verovatno zadesiti u skorije vreme. Na sreću, vrlo brzo ćete uspeti da rešite sve probleme i da izađete iz neprijatne situacije.

Sanjati mnogo zmija. Ukoliko ste sanjali mnogo zmija na jednom mestu, to nije dobar znak. Ovaj san sa sobom nosi negativnu simboliku i ukazuje na to da je oko vas dosta lažnih prijatelja. Moguće je da vam neko kome verujete radi iza leđa i da vam sprema nešto loše. Pred vama je period u kojem ćete se jako razočarati u neke drage ljude i izgubićete poverenje u svoje prijatelje. Dugo vremena će vam trebati da se oporavite od izdaje i da savladate osećaj usamljenosti i odbačenosti od strane prijatelja.

Kao što ste mogli da vidite, snovi o zmijama uglavnom imaju negativnu simboliku i ukazuju na to da će vas neki prijatelj izdati ili prevariti u budućnosti. Ovi snovi vas upozoravaju da se čuvate lažnih prijatelja i da budete malo oprezniji u predstojećem periodu. Osim toga, videli ste da snovi o zmijama mogu da simbolišu određene prepreke koje će se naći na vašem putu i koje ćete lakše ili teže uspeti da savladate. Zmije su i simbol neprijatnih situacija u koje možete biti dovedeni. U svakom slučaju, ne bi bilo dobro sanjati zmije jer uglavnom donose niz negativnih situacija i emocija u budućnosti.

Ipak, nadamo se da vam je ovaj članak bio koristan i da vam je sada tumačenje snova o zmijama mnogo jasnije.

Međutim, potrebno je naglasiti i to da snovi o zmijama ne moraju uvek imati neku određenu simboliku. Ako ste u skorije vreme videli zmiju negde ili ako ste gledali neku emisiju o zmijama, moguće je da ćete to i sanjati. U tom slučaju, vaš san najverovatnije nema nikakvu simboliku jer reflektuje samo ono što ste doživeli u stvarnosti. Svima nam je poznato da su naši snovi često metafora za sve ono što nam se dešava na javi i da se kroz naše snove odražavaju svi naši strahovi i emocije na javi. To znači da osobe koje se jako plaše zmija u realnom životu veoma često sanjaju upravo zmije, ali to je normalna pojava i nema razloga da budete zabrinuti. Ti snovi vam uglavnom ne prenose nikakvu posebnu poruku, već služe kao način da se kroz san oslobodite svojih strahova.

Sponzorisano:

loading...
Loading...

Još zanimljivih tumačenja: